Kis lakás átalakítható terekkel és bútorokkal

Az Angol Yo! cég koncepciója ez a kis lakás amiben a terek a bútorok és a funkciók teljesen átalakíthatóak. Az érdekes, hogy bár teljesen a jövőt és talán egy-két scifit idéz, mégis működőképesnek és megvalósíthatónak tűnik. Akár a saját kis lakásunkban is el tudnánk képzelni ezeket a megoldásokat a hétköznapok részeként.

A Yo ezzel a lakás és lakberendezési koncepcióval a városok fokozódó helyhiányára akar valódi használható választ adni. igazából nem meglévő lakás tervről van szó hanem gyártósoron készülő lakás blokkokról, azonban ez semmit sem von le az ötletek értékéből.

A beépített átalakítási lehetőségek mind valódi célt szolgálnak. Ez a kis lakás új lehetőséget mutat arra, hogy lehet a városi teret másképp felhasználni. Az lakás különböző részein rejtett lehetőségek vannak, amivel a terület átalakítható és más az eredetitől eltérő beltéri funkciók alakíthatóak ki.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Provance stílusú és rusztikus 2 szintes lakás

Az egyik legfontosabb talán az, hogy az egyes ritkábban használt rejtett tereket és funkciókat csak akkor használjuk ha valóban szükség van rá. Minden más esetben a megszokott terünket kapjuk és élvezhetjük.

Instant kis lakás átalakítható terekkel.

Az a minta lakberendezés és lakás az átlagos kis lakások méretével rendelkerzik. Alapterülete 40 nm egy fürdőszobát és egy nappalit tartalmaz, ahol a nappali egyben a háló és a konyha és az étkező, dolgozó funkcióját is ellátja, sőt rejtett tárolók is megtalálhatóak a szobában.

Nézzük mit is rejt pontosan ez a 40 négyzetméteres minta kis lakás.

1, Az első és egyik legérdekesebb megoldás a mennyezetbe rejtett háló azaz francia ágy. Érdekes, hogy úgy sikerült megoldani a liftezést, hogy a rejtett-hangulat világítás akkor is jól működik és használható, amikor az ágy a mennyezetbe van rejtve.

2, A lakás központi részén elhelyezett kanapé előtt szintén rejtetett tároló rekeszeket helyeztek el, hogy a ritkán használt dolgokat elpakolhassuk.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Mesterséges napfény - a fénytechnika legújabb találmánya

3, Szintén a padlóban van elrejtve az étekző asztal, ahol az asztal elrejtésére szolgáló mélyedés egyben a az ülőfelületet is biztosítja 4 ember számára.

4, Talán a képeken elsőre fel sem tűnik de a konyha is rejtett. A konyhát a szekrényekbe rejtették el. Jól látható, hogy egy teljes értékű konyhát sikerült a szekrényekbe beépíteni.

5, Természetesen a szórakozásról sem szabad elfeledkezni, így a mozizáshoz, szintén a mennyezetből lehet kiengedni a projektor vetítő vásznát. Nyilván való hogy a projektor is jól el van rejtve. Keressétek meg ha tudjátok! 🙂

6, Na jó ha figyeltél akkor láthatod, hogy még a dohányzó asztal is rejtetett tároló!

A bátrabbak saját kis lakásukba is “lophatnak” innen ötleteket. Most pedig jöjjenek a minta kis lakás képei.

Kis lakás nappaliKis lakás tárolóKis lakás fürdőszobaKis lakás háló

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

Kis lakás dolgozóKis lakás nappaliKis lakás nappali és étkezőKis lakás nappaliKis lakás nappali és étkezőKis lakás hálóKis lakás tárolóKis lakás nappaliKis lakás fürdőKis lakás tárolóKis lakás háló

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved