Az újfajta felhőkarcoló nem a földből nő majd az ég felé, hanem egy föld-körüli pályán keringő mesterséges aszteroidáról függ a föld felett.

Talán elsőre hihetetlennek hangzik de a New York-i Clouds Sao  már bemutatta azt a legmagasabb felhőkarcoló díjat simán bezsebelő tervét, ahol az épület egy mesterségesen föld körüli orbitális pályára állított aszteroidára van rögzítve és így függ a föld felett.

Ez az ötlet és terv már jócskán túlmutat a fantáziavilágon, egyáltalán nem Sci-fi, hiszen akár a következő pár évtizedben meg is valósítható. Nem kell már sok minden hogy a legmagasabb felhőkarcoló titulust ez a felhőkarcoló, az Analemma torony viselhesse. Nevét (Analemma) a jövőbeni föld feletti 8-ast utánzó útjáról kapta.

Az újfajta felhőkarcoló terve részletesen kidolgozásra került. Az egyik érdekes részlet, miszerint a lakók akár ejtőernyővel is közlekedhetnének a földre.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Színes gyöngyszemek - barangolás Olaszországban

A legmagasabb felhőkarcoló az űrben van lehorgonyozva

 

Bár ez lenne a világ legmagasabb felhőkarcolója mi mégis kicsit csalásnak véljük ezt. Az ötlet az angol nevén Universal Orbital Support System  (UOSS)-re épül. Azaz arra, hogy egy aszteroidát mesterségesen föld körüli pályára állítanak. Erre a föld körül keringő aszteroidára pedig “bármit” lehet rögzíteni, így akár ezt az épületet is.

Az UOSS már nem Scifi a Nasa 2021-ben  tervezi az Asteroid Redirect Mission-t amivel szeretné bizonyítani hogy lehetséges. Végeredményként egy aszteroidát szeretnének hold körüli pályára állítani.

Világ legmagasabb felhőkarcoló

A tervezők úgy képzelik hogy az épületet Dubai-ban kellene megépíteni, mivel ott a legnagyobb szakember gárda és a tapasztalat ehhez. Ezzel a költségeket is csökkentenék.

Érdekes, hogy a felhőkarcoló nem egy helyben függene hanem az észak és dél-amerikai kontinens felett egy 8-as alakot írna le 24 óra alatt és így érintene városokat. Természetesen 13-órakor nem máshol mint New York -felett lebegne.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Öko- ház Ausztráliából – több energiát termel, mint használ

Világ legmagasabb felhőkarcoló - aszteoridaVilág legmagasabb felhőkarcoló a világűrből

+40 perc nappal és kész felhőkarcoló modulok

Az épület elemeit kész modulokból állítanák össze amik a földön készülnének el és felhúznák őket a függesztő sodronyokra. Ez azért is fontos mert az elem elhelyezkedésétől függően más-más nyomás és meteorológia viszonyok vannak amikhez igazodni kell.

A föld görbülete miatt a felső lakó egységekben 40 perccel tovább tartana a nappali bevilágítás. Az ablakok mérete is változik attól függően, hogy hol helyezkedik el ami a már említette légnyomás és a ház saját erői miatt szükségesek.

A világ legmagasabb felhőkarcolója nem csak magas hanem önellátó is lenne, hiszen az áramot az ürben lévő napelemekről, a vizet pedig az elfogott felhőkből és esővízzel töltenék fel.

Világ legmagasabb felhőkarcoló

Világ legmagasabb felhőkarcolójaVilág legmagasabb felhőkarcolóVilág legmagasabb felhőkarcolója terv

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

Világ legmagasabb felhőkarcoló kilátásVilág legmagasabb felhőkarcolója a világűrbőlVilág legmagasabb felhőkarcoló

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved