Különleges látványt kölcsönöz a hétköznapi gyümölcsöknek és zöldségeknek ez a sűrű színes köd gomolyag

Nagyon megtetszett amikor megláttam Maciek Jasik fotós Secret Life – Titkos élet gyümölcs és zöldség fénykép sorozatát ami rendkívül különleges. (összes fotó az oldalon)

Ma már a zöldségre és gyümölcsökre jóformán csak ételként gondolunk és természetes hogy fogyasztjuk őket. Ez nem volt mindig így. Az amerikai kontinensen nagyon sok zöldség és gyümölcs Kolombusz érkezése után terjedt csak el, de a világban bármerre járunk látható, ahogy a gyümölcsök és zöldségek hódító utat jártak.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Étel művészet - Rajzfilm figurák a tányéron, ami ráadásul egészséges

A zöldségek és gyümölcsök nem csak hódító útra keltek a múltban hanem sokszor misztikus jelentőséggel is bírtak. A görög dinnye Afrikából származik, ahol nagy becsben tartották, hiszen hónapokig képes volt a vizet tárolni, sőt még a Fáraóknak is termesztették hogy segítse útjukat a túlvilágon.

A gránát alma is a halál utáni élet szimbóluma volt az ókori Egyiptomban, de megjelenik Botticelli és Leonardo Da Vinci műveiben is, sőt a Budha is úgy vélte, hogy az egyik legáldottabb gyümölcs.

Még sokáig lehetne sorolni a gyümölcsök misztikumait, hisz még Mark Twain is értekezett az Őszibarackról. Mindenesetre a sorozat célja, hogy visszaállítsa és érzékeltesse a gyümölcsök és zöldségek misztikus láthatatlan tulajdonságait, amik elvesztek a mai fogyasztói társadalomban.

EZ IS ÉRDEKELHET:  22 Halloween dekoráció, dísz - gyorsan és egyszerűen

gyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos élete

Otthon 24 megosztás

gyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos élete

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

gyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos életegyümölcsök és zöldségek titkos élete

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved