Ha az eddigi kis lakások és dizájnok tetszettek, akkor most nem érdemes abba hagynod a nézelődést mert a java csak most jön. Ha lehet mondani ilyet a következőek talán még jobbak mint az eddigiek.

Reméljük észre vetted hogy vagy a címekben vagy a szövegekben igyekszünk felhívni a figyelmed a különlegességekre. Minden lakás amit ebbe a válogatásban elhelyeztünk rejt magában valami különleges vagy egyedi ötletet.

Itt a második oldalon talán még jobb és ötletesebb lakberendezési inspirációkat mutatunk neked mint az előzőekben.

Ezen az oldalon a következő 15 kis és mini lakást igyekeztünk csoportokra bontani és egymás után olyanokat bemutatunk amik valamiben kapcsolódnak egymáshoz.

Ahogy már az elején is mondtuk ha azt hiszed itt a vége tévedsz! A 3. oldalon az utolsó 15-ben tartogatjuk neked az igazi különlegességeket. Érdemes lapozni ha ezeket is átnézted.

Ne feledd ha még több képre vagy információra van szükséged látogasd meg a forrás linkeket ahol valószínűleg megtalálod a projektet és további információra lelsz.

Most 3 olyan következik ahol az üveg valamilyen szempontból fontos szerepet kap.

16, Az üveg elválasztófal a nyitott tér létrehozásához mindig tökéletes eszköz

Egy modern industrial jellegű lakásban oldották meg a terek elválasztását egy üvegfallal. Amikor fontos a tér de mégis szeretnénk elkülönített lakóterületeket, az üveg fal ilyenkor jó szolgálatot tehet. Megtartja a nyitott érzést a nagy légeret, mégis a függönyökkel bármikor elszeparálható a leválasztott szoba, lakótér. Tervező a Proforma Design.

kis lakás üveg térelválasztó falkis lakás üveg térelválasztó falkis lakás üveg térelválasztó falkis lakás üveg térelválasztó fal

17, Üveg válaszfal vagy korlát a jobb fényviszonyokért

Ez az apró New York-i loft lakás csak egy oldalról kap fényt. Ez nem szokatlan ezeknél a pici lakásoknál. Ilyenkor lehet igen hasznos ha üveg válaszfalakat korlátokat használunk, hogy a természetes fény minél jobban bevilágítsa a teret.Tervező: Kyo Sung Woo Architect.

kis lakás üveg fal és korlátkis lakás üveg fal és korlátkis lakás üveg fal és korlátkis lakás üveg fal és korlát

18, Csúsztatható üveg válaszfal – ajtó

Ahogy az előbb is említettük az üveg válaszfal és ajtó mindig jó ha a teret növelnénk. Itt egy oldalra csúsztatható megoldást láthattok ebből. Forrás: INDOT. Az üveg ajtón kívül érdemes megemlíteni hogy mennyire jól használják a fém és a fa keverékét, amik színekben és anyagban is megjelennek. A szín és a hangulat egyensúlyának megőrzését a véletlenszerű fehér és szürke mezők segítik.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Valahol egy messzi galaxisban - űrmintás kiegészítők otthonra!

kis lakás elhúzható üveg fal és ajtókis lakás elhúzható üveg fal és ajtókis lakás elhúzható üveg fal és ajtókis lakás elhúzható üveg fal és ajtókis lakás elhúzható üveg fal és ajtó

19, Mozgatható és elrejthető lépcső, kinyitható fa roló

Van amikor csak a lépcső van útban! Miért ne lehetne azt a bútorba elrejteni. A következő kép bizonyítják hogy nincs lehetetlen! Igaz ez valójában nem egy lakás hanem a ZOKU újtípusú szálloda, ami ehhez hasonló mikor lakásokat vagy egységeket biztosít a megszállóknak. Ez azonban semmit se von le a megoldás értékéből.

kis lakás mozgatható lépcső és nyitható roló panelekkis lakás mozgatható lépcső és nyitható roló panelekkis lakás mozgatható lépcső és nyitható roló panelekkis lakás mozgatható lépcső és nyitható roló panelek

20, Függesztett hálószoba avagy galéria másképp

Unod már a galériát de nincs más lehetőséged mint építeni egyet? Lábak helyet akár fel is függesztheted! További kedves és látványos ötlet a lépcső oldalának kréta festése, ahova akár a tulajdonos akár a vendégek kedvükre mázolhatnak bármit. Forrás: Home-designing.

kis lakás függesztett galériakis lakás függesztett galériakis lakás függesztett galériakis lakás függesztett galéria

21, Ne félj erős színeket használni, használd őket a központi bútorokon

Általános megközelítés a tervezőknél és a lakberendezőknél, hogy a központ, nagyobb bútoroknak hajlamosak általános színeket adni amivel beilleszkednek a környezetükbe. Az ezzel ellentétes gondolkodás és megközelítés azonban ugyan olyan jó lehet és látványos végeredményt hozhat. Nem mellékes, hogy az emlegetett kék bútor a kis méret miatt szintén egy multi funkcionális bútor ami az ágyat és a konyhát is magában rejti. Tervező: MKCA.

kis lakás erős színekkel és multifunkciós bútorralkis lakás erős színekkel és multifunkciós bútorralkis lakás erős színekkel és multifunkciós bútorralkis lakás erős színekkel és multifunkciós bútorralkis lakás erős színekkel és multifunkciós bútorral

22, A fehér és a fa mindig nyerő kombináció

Ha már a színekről beszélünk akkor érdemes megemlíteni azt is hogy a fehér és a fa együtt mindig nyerő kombináció. Díszítésnek hozzáadhatsz egy kis fekete mintát, bútort, mint itt a modern bárszékek. Tervező 3XA.

kis lakás fehér és fa szín és egy kis feketekis lakás fehér és fa szín és egy kis feketekis lakás fehér és fa szín és egy kis feketekis lakás fehér és fa szín és egy kis feketekis lakás fehér és fa szín és egy kis fekete

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

23, Mozgatható polcok egy kis lakás rejtett megoldásaként

Akár az előzőekhez a színekhez is tartozhatna ez a kis lakás, hiszen itt is a fő bútor erős színével találkozunk. Ehelyett amiről mégis érdemes beszélni az a mozgatható polcrendszer, amivel a lakás elrendezését kedvünkre átalakíthatjuk. Mindezt a Coudamy Architect mutatja be nekünk.

kis lakás mozgatható polckis lakás mozgatható polckis lakás mozgatható polckis lakás mozgatható polckis lakás mozgatható polc

24, Használd a fényt és a vizualitást a terek elkülönítésére

Nem csak a bútorokkal, üveg felületekkel lehet játszani. A fénnyel és a vizuális hatásokkal is különleges megoldásokat is el lehet érni. A fény akár arra is jó, hogy a kis területen lévő helyiségeket elkülönítsük, megkülönböztessük. Ez nem csak térelválasztás hanem maga a mágia. Ez a fényjáték tökéletes kiegészítője a tejesen minimalista kialakításnak is. Tervező: Nicolas Dorvalbory.

kis lakás játék a fényekkel - hideg fehér és meleg fehérkis lakás játék a fényekkel - hideg fehér és meleg fehérkis lakás játék a fényekkel - hideg fehér és meleg fehérkis lakás játék a fényekkel - hideg fehér és meleg fehér

25, Játék a padlóval és a falakkal.

Ha már az előbb a fényjátéknál tartottunk, most jöjjenek a falak és a padló. Ebben a kis lakásban a rusztikus kőfal és a különleges padlólap geometria formájának különleges játéka ami szemkápráztató. Mindezt a tervező, Anne Rolland megspékelte a multifunkciós fa szekrénnyel is, ami nagy fa felületével szintén hozzájárul a lakás és a falak játékosságához.

EZ IS ÉRDEKELHET:  2 Design macska ház, mert nekik is jár a luxus

kis lakás játékos fal és padlókis lakás játékos fal és padlókis lakás játékos fal és padló

kis lakás játékos fal és padló

26, Használj világos színeket a háló fülkékhez

Sok hálófülkét láttunk de ha jól megfigyeltétek őket, biztos észrevettétek, hogy belül mindegyik világos fényes és megvilágított. Kívül lehet sötétebb kontrasztos de a belseje legyen mindig világos és megvilágított. Ezzel többszörös hatást értek el de legfőképp a tér méretének megőrzését segíti elő. Forrás: András és Alain Timonina.

kis lakás háló kuckó világos színkis lakás háló kuckó világos színkis lakás háló kuckó világos színkis lakás háló kuckó világos szín

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

27, Használj függönyt a hálószoba és  más területek leválasztásához

Egy súlyos hosszú függöny ami eléri a padlót igazán dekadens hangulatot varázsol ebbe az elegáns kis lakásba. Rick Joy alkotta ezt a tüneményt.  Ez a fajta elegancia mindig magával hozza az otthonosság és akár a bujaság érzetét is.

kis lakás függöny térelválasztókis lakás függöny térelválasztókis lakás függöny térelválasztókis lakás függöny térelválasztó

28, Mozgatható ágy akár egy dobozban

Több doboz és mozgatható megoldást is láttunk már. De ezeket kombinálhatod is mint itt ahol 3 jó öltet egybe gyúrását láthatod. 1, Erős szín használata 2, Doboz hálókuckó 3, Mindez mozgatható. Forrás: Treehugger.

kis lakás színes háló kuckókis lakás színes háló kuckókis lakás színes háló kuckókis lakás színes háló kuckó

29, Használd ki a kanapé mögötti helyet ha több személynek kell berendezni a kis lakás interiőrt

Amikor  a kis lakás belső terét több ember számára kell élvezhetővé tenni minden helyre szükség van. Használd ki a kanapé mögött lévő sokszor használatlan teret. Elhelyezhetsz oda tárolót polcot vagy bármi mást. Érdemes még szót ejteni a kortárs egyszerűségről is ami a lakásból sugárzik. Ehhez legfőképp a nyers beton felületek és a fa keveréke járul hozzá. Forrás: Rutemple.

kis lakás teljes helykihasználás kanapé mögött iskis lakás teljes helykihasználás kanapé mögött iskis lakás teljes helykihasználás kanapé mögött iskis lakás teljes helykihasználás kanapé mögött is

30, Rejtsd el részben vagy egészben az ágyat, kanapét

Az ágyat el lehet rejteni egy beépített szekrényben erre már láttunk megoldást. Itt az az érdekes hogy nem csak ágynak hanem kanapénak is használható a rejtett ötlet. Így élvezhető a nagy tér, vagy a kanapé vagy akár a 2 személyes ágy is ha épp arra van szükség. Tervező: WOK Studio.

kis lakás rejtett kanapé és ágykis lakás rejtett kanapé és ágykis lakás rejtett kanapé és ágykis lakás rejtett kanapé és ágy

Lapozz! A legjobbak a cikk következő oldalán vannak!

Lapozz - a cikk folytatódik

1 HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved