1000 bejárati ajtó és ablak a világ városaiból, a helyi hangulatot idézve

A világban és a városokban barangolva talán észre se vesszük, a várost és a környezetet szinte leginkább meghatározó bejárati ajtó és ablak sokszínűséget. Érdemes pedig nyitott szemmel járni, hiszen ezek az ajtók és ablakok mindenhol ott vannak és körülvesznek minket.

André Vicente Gonçalves kezdte összegyűjteni először az ablakokat, majd a bejárati ajtókat is, Windows “Windows of The Word” majd “Doors of The Word” címmel.

A portugál fotós a bejárati ajtókat és ablakokat részletesen és összegyűjtötte és dokumentálta európai utazásai során, olyannyira, hogy több száz  ezer ablak és ajtó is összegyűlt.

EZ IS ÉRDEKELHET:  McDonald's mint modern étterem? Hongkongban ez is lehetséges! Videóval

Miután a fotókat összegyűjtötte, gyönyörű kollázsokat alkotott belőle, ami bemutatja az adott várost és az építészeti stílusát és nem utolsó sorban a város hangulatát is felidézi.

Saját bevallása szerint mindig is szerette gyűjteni a dolgokat, így jutott el a bejárati ajtókig és ablakokig, amik nagyon fontos részletei a városoknak. Mulatságosnak tartja, hogy az ablak a kis üveg vagy az ajtó ad biztonsági érzetet és választ el minket a világtól.

A gyűjteményt úgy állította össze, hogy elsősorban nem a kirívó és különleges ablakokat és ajtókat gyűjtötte, hanem a városa, a stílusra és a hangulatra leginkább jellemző de mégis eltérő stílusúakat. Különösen figyelt arra, hogy legyenek szegényebb és egyszerűbbek és gazdagon díszítettek is.

Ha szeretnéd az összes ablakot és ablak montázst, valamint a hozzájuk tartozó várost is megismerni és megnézni akkor nézd meg az eredeti cikket a szerzőtől itt: Windows of The Word

EZ IS ÉRDEKELHET:  Cica közlekedési rendszerek otthonra

Ha az összes bejárati ajtó érdekel, illetve az is érdekel, hogy melyik bejárati ajtó montázs melyik városhoz tartozik, akkor nézd meg az eredeti cikket itt: Doors of The Word

André Facebook oldalán a híreit is elolvashatod.

Kezdjük az bejárati ajtókkal de görgess lejjebb az ablakokért is.

bejárati ajtó és ajtók a világból bejárati ajtó és ajtók a világbólbejárati ajtó és ajtók a világbólbejárati ajtó és ajtók a világból

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

ablakok a világból - buranoablakok a világból - the alpsablakok a világból - velenceablakok a világból - lisbonablakok a világból - the alps 2ablak, ablakok a világból -ablakok a világból - guimaresablakok a világból - Porto

 

 

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved