Szabadtéri konyha és egy tökéletes tetőterasz, veranda – Egyedülálló téralakítás egy Indiai 12. emeleti penthouse-ban

Ezt a tetőteraszt és szabadtéri konyhát ami egy különleges tetőtéri lakás része, a Studio Course nevű építész iroda újított fel Pune-ban, Nyugat Indiában.

A lakás terei felváltva kültéri és beltéri egységekből állnak és egy tetőtéri kertet vesznek körül. Az iroda célja az volt, hogy az otthon kihasználatlan felső szintjét átalakítsa egy tradicionális indiai ház verandájává, szabadtéri konyhával, pihenő területekkel, annak ellenére, hogy a lakás a 12. emeleten helyezkedik el.

A tetőtéri tornác és a szabadtéri konyha, és a többi felső szinten elhelyezkedő helyiség, 50 négyzetméteres kibővítése a lakásnak. Gyakorlatilag egy könyvtárszobából, egy olvasószobából, egy kültéri konyhából és egy remek kilátást nyújtó teraszból áll.

szabadtéri-konyha-kert-a-város-tetejénszabadtéri konyha a város tetején - nappaliszabadtéri konyha a város tetején - fa lépcső

A rideg szürke tónus kontrasztban áll a bútorokkal és szerkezeti elemekkel, amelyek tíkfából készültek. A tíkfa anyaga és annak természetes módon való felhasználása meleg és természetközeli érzetet ad a térnek, amely a tervezők által kigondolt koncepció szerint a közvetlen környezettől való menedék hatását kelti.

EZ IS ÉRDEKELHET:  50 Kreatív Karácsonyi dekoráció ötlet, amivel sokan nyertek

Ez az anyag jellemzi a teljes berendezést, így a könyvtárszoba és a szabadtéri konyha készítésénél kulcsszerepet kap.

A könyvtárszobában a tíkfa polcrendszer egy anyagból készült lépcsővel és a kialakításuk olyan mintha összenőttek volna. A lépcsőfokok rozsdamentes acél drótokra vannak erősítve és egy raktár szobába vezetnek.

szabadtéri konyha a város tetején - fa lépcsőszabadtéri konyha - íróasztal

„A veranda mindig része volt az épületnek, egy véletlenszerű helyiség, ami otthont varázsolt a házainkból, ami hosszú beszélgetések helyszíne lett, egy hely, ahol kikapcsolhatunk és pihenhetünk.”

Nyilatkozta a tervező csapat, aminek élén Kalpak Shah építész áll. „De a tetőn lévő veranda nem a véletlen műve,” tette hozzá. „A család egy különleges helyre vágyott, aminek segítségével egyedülállóvá válhat otthonuk, ami ezzel a térrel tudatosan lett megvalósítva.

A padlót és a falakat belül és kívül is kézzel készített beton vakolat borítja. Ez a technika – amit Ghotai-nak neveznek – egy a környék házain megfigyelhető gyakran használt technika, ami különös mintát ad a felületnek.

EZ IS ÉRDEKELHET:  2017 A' Design Award győztesei, az új kreatív géniuszok

szabadtéri-konyha-lépcsőszabadtéri-konyha-kert-a-város-tetején-lépcső

A könyvtárszoba minimalista design-ja légies környezetet teremt. Az élénk színű kanapé könnyedén forgatható, így a tetőtéri kert vagy a közeli lóversenypálya kilátását is könnyedén élvezhetik a lakók.

szabadtéri konyha a város tetején - nappali

Tikfa keretes ajtók kötik össze a könyvtárat és a belső udvari kertet, ahol a padló kaviccsal lett szintbe hozva és a magasabban elhelyezkedő teraszon egy olvasásra és pihenésre is alkalmas futon található. A szintén itt elhelyezkedő olvasósarok, a teljes kikapcsolódás színhelye, amelyet a növények és vízesés fokoz és a szabadtéri konyha koronáz meg.

szabadtéri konyha a város tetején - nyitott térszabadtéri-konyha-a-város-tetején-dupla-teraszajtószabadtéri konyha a város tetején - kert

A városok rohamos növekedésével a földszinti kertek helyének csökkenése figyelhető meg, így sok építész tervez tetőtéri zöldövezeteket, hogy ezt a problémát enyhítse. A tetőkertek legnevesebb képviselői kereskedelmi funkciót látnak el. Ilyen például a londoni Sky Garden, Kensington Roof Gardens és Crossrail Place Roof Garden, amelyek mind dúsan növényesített tetőkertek.

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

1 HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved