Ez a különleges spanyol villa egy cementgyárból lett átalakítva. A tulajdonos aki egyben nagynevű tervező is, még a silókat is a helyükön hagyta.

Érdemes megnézni a képeket hiszen ez a spanyol villa valóban egyedülálló és különleges. Nem csak azért mert egy cementgyárból lett átalakítva. Mások is újítottak már fel ipari létesítményeket otthonná vagy lakássá. Ezt a Spanyol villát azonban nem csak úgy felújították. A cementgyárat a jó nevű spanyol építész Ricardo Brofill vásárolta meg magának és újította fel. Nem csak a tervezési, hanem a lakberendező feladatokat is saját maga és csapata végezte el.

A munka alaposságát mutatja, hogy a felújítás 45 évig tartott! A cementgyárat, 1973-ban vásárolta meg és azóta dolgozott rajta. A végeredmény azonban valóban nem csak szemet gyönyörködtető, hanem igazán különleges és lélegzet elállító.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Jennifer Lopez Penthouse lakása New York-ban

Ahhoz hogy ez a spanyol villa vagy nem is tudom minek hívjam, így nézzen ki, arra azért nyilvánvalóan szükség volt, hogy a tulajdonos építész, munkamániás legyen még akkor is, ha 45 évig tartott a munka. Saját elmondása szerint is nagyon kicsi a különbség a munka és a szabadidő között.

A modern lakótér kialakításakor az egyik érdekesség az volt, hogy külön hangsúlyt fektettek az épület helységeinek teljesen különböző megjelenésére. Az egész spanyol villában nincs egy ugyan olyan, vagy akárcsak hasonló szoba, helyiség sem.

Spanyol villa azaz cementgyár 1973-ban.

Vagyis mégsem, a második kép már tereprendezés után készült.

spanyol villa 1973 ban azaz cementgyárspanyol villa 1973 ban azaz cementgyár

Spanyol villa ami napjainkban, ami most már tényleg nem cementgyár

A 45 éves felújítás alatt nem csak egy otthont alakítottak ki hanem a teljes környezetet így a keretet is rehabilitálták. A végeredmény egy igazi buja kert ami tökéletesen belakja és méltón alakítja és adja vissza a természetnek ezt az amúgy rideg ipari komplexumot.

EZ IS ÉRDEKELHET:  A leghosszabb csúszda a világon, már vár téged Londonban

spanyol villa cementgyárból - kertspanyol villa cementgyárból - kert

A cementgyár minden adottságát maximálisan kihasználták. A legnagyobb lehetőség az óriási terekben volt, így minden szoba, helyiség valóban óriási.

spanyol villa cementgyárból - étkezőspanyol villa cementgyárból - hálószobaspanyol villa cementgyárból - nappalispanyol villa cementgyárból - nappalispanyol villa cementgyárból

A felújítás nem azt jelentetette, hogy a falak kivételével mindent elbontottak. A tulajdonos tervező gondosan figyelt arra, hogy megőrizze az eredeti ipari épület elemeit és hangulatát, így akár a cement silókat is.

spanyol villa cementgyárból - dolgozó

Otthon 24 megosztás

spanyol villa cementgyárbólspanyol villa cementgyárból

Spanyol villa cementgyárból, amit mi is elfogadnánk!

spanyol villa cementgyárból

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

spanyol villa cementgyárbólspanyol villa cementgyárbólspanyol villa cementgyárbólspanyol villa cementgyárból

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved