Sajnos a címből már sejthető, hogy a Riói olimpiai helyszín nem azok közé az tartozik, amiket a az olimpia után eredményesen újra hasznosítanak és megőriznek.

A Riói Olimpia ilyen szempontból sem egy sikertörténet. Nem hogy nem mentették meg az olimpiai helyszíneket, hanem egyenesen ott hagyták az egész félszigetet ahogy van volt.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Gyors ház ami 6 óra alatt elkészül, modulárisan bővíthető és földrengés álló

Egy részét lebontották, egy másik részét pedig a helyiek hordták el.

Mi is beszámoltunk annó a látványos Riói olimpiai tervekről,  érdemes megnézni az akkori képeket és a mostaniakat. Szomorú látni ezeket a nagyszabású épületeket ilyen állapotban.

A záró ünnepség után a híres Maracana stadiont teljes mértékben kifosztották. Jól látható, hogy a medencék és minden az enyészeté lett. Az egyik kivétel a városi golfpálya ami még próbál nyitva tartani és egyenlőre megmaradt.

Sajnos r Riói Olimpia már nem az egyetlen ahol a pusztulás veszi át az uralkodást. Sajnos ugyan ez történt a Szocsi téli játékok után Oroszországban is. Legközelebb arról is beszámolunk.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Selejtből újat! - A csodálatos decoupage technika

Riói olimpiai látványtervRiói olimpia helyszíne - napjainkban[Riói olimpia helyszíne - napjainkban

Riói olimpia helyszíne - stadionRiói olimpia helyszíne - stadionRiói olimpia helyszíne - stadionRiói olimpia helyszíne - stadionRiói olimpia helyszíne - romRiói olimpia helyszíne - romRiói olimpia helyszíne - rom

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

Riói olimpia helyszíne - medenceRiói olimpia helyszíne - golfRiói olimpia helyszíne - fedett medence

Fotók:

Park.Photo, Nacho Doce, Pilar Olivares / Reuters

Vanderlei Almeida, Silvia Izquierdo / AFP

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved