A skandináv stílus és dizájn  töretlenül népszerű a lakástulajdonosok, de a lakberendezők és a bútor boltok körében is.

Tudni kell, hogy a skandináv stílus egy egyszerű és letisztult megjelenést és lakberendezést jelent. A skandináv országokban a legtöbb energiát és pénzt a lakásuk berendezésébe fektetik az emberek, hiszen úgy gondolják az otthon az a hely, ahol kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek energiával, de legfőképpen azokkal az emberekkel vagyunk a lakásunkban körülvéve, akik a legfontosabbak számunkra.

Ebben a cikkben öt egyszerű tippet ajánlunk, amivel könnyedén varázsolhatod lakásodat igazi skandináv otthonná.

1, Világítás a siker titka

Természetesen a skandináv stílus a letisztult enteriőrről ismert és hozzá tartoznak a különböző, de a stílushoz illeszkedő lámpák is. Ezek a lámpák nem csak télen hasznosak amikor 7-8 órát van fent csak a nap és így a világítás fontos, hanem a lakás díszei is egyben, akkor is amikor nem szükséges a világítás.

Ha már a lámpáknál és a világításnál tartunk, a gyertyák elhelyezése a lakáson belül is nagyon nagy szerepet kap a skandináv stílusban.. A gyertya remek dizájn és hangulati kiegészítő, amivel az otthonos, vagy akár romantikus hangulatot is megteremthetjük vele.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Okos és praktikus! - Hétköznapi tippek mindenkinek

Érdemes az otthoni lámpákat és világítási lehetőségeket átnézni, ellátogatni egy-egy boltba és a skandináv stílushoz illeszkedő darabokat  beszerezni.

2, Az ideális bútorok

skandináv stílus

Amikor a skandináv stílusról beszélünk, a bútorok esetében leginkább a modern és egyszerű darabok azok amik szóba jöhetnek. Természetes szín árnyalatokkal, és lekerekített élekkel vagy egyéb apróbb dizájn elemekkel el lehet játszani. A skandinávokra és az egyszerűségükre jellemző az is hogy próbálnak minél kevesebb tárgyat elől hagyni. A legtöbb bútor fehér, bézs illetve szürke színárnyalatú, azonban kiegészítő színként a kéket és a feketét is használják.

3, A padló legyen mindig világos

skandináv stílus

A padló szinte mindig kemény fából készül, aminek a színét vagy természetes állapotában hagyják, vagy fehér színűre festik, ezzel is világosítva a szobát ami így vizuálisan is nagyobbnak hat.

4, A virágok, mint a legszebb kiegészítők

skandináv stílus

A skandináv belsőépítészetben fontosak a színes, de letisztult elemek. A friss virágokat nem luxusnak tartják, hanem olyan dekorációnak, amik szükségesek egy kellemes élettérhez.. A legtöbb Skandináviában élő ember minden héten vesz egy friss csokor tulipánt, vagy éppen az adott idényben kapható virágot.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Nosztalgia tábla - Kép készítése

5, Nagy, világos ablakok és melegséget éreztető textilek

Ahhoz, hogy minél több fény jöjjön be az ablakon, és kellemes, világos legyen
a lakásban az ablakpárkányokat a legtöbb esetben szabadon hagyják vagy
csak és kizárólag virágokat és gyertyákat helyeznek oda. A skandináv
országokban a dekoráción kívül az időjárás is hozzájárul, hogy az emberek
melegítő textileket használnak dekorációként. A legtöbbször gyapjúból vagy
puha pamutból készülnek ezek a kiegészítők. Attól függetlenül, hogy ez a szokás a skandináv időjárás hatása, mindenhol jól mutatnak így érdemes vásárolni pár ilyen szép kiegészítőt.

Rengeteg skandináv cég szállít Magyarországra nemcsak lakásdekorációs termékeket, hanem különféle kiegészítőket is. Ilyen például a Trendhim nevezetű, dán webshop, ahol rengeteg különböző kiegészítő közül válogathatunk kedvünkre.

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved