A világhírű holland tulipánokhoz minden évben több ezer turista látogat el! A következőkben jöjjön egy kis kedvcsináló az utazáshoz; ha máshogy nem is, hát keljünk útra képzeletben!

Híres tájegységek

A legtöbb tulipán farm Hollandiában a Noordoostpolder (Északkelet- polder) területén, Flevoland tartományban, illetve a Kop van Noord-Holland nevű térségben található. Kop vidéke büszkélkedhet a legnagyobb összefüggő tulipánfölddel egész Hollandiában.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Sorház macska és könyvimádóknak macska utakkal és polcrengeteggel

Híres tájegység még Bollenstreek, Leiden közelében, mely otthona a világhírű Keukenhofnak, a hatalmas parknak, ahol nem kevesebb, mint 7 millió virághagymát ültetnek el évente.

Mind három térség Amszterdamtól mindössze fél órára fekszik, Aalsmeer városával egyetemben, ahol megrendezik a világ legnagyobb virág árverését (FloraHolland).

Tulipán szezonban

Hollandiában az időjárás kedvez a tulipánhagymák kivirágzásának. A nem túl meleg, de párás tavaszi időjárás és a jó nedvességtartalmú, de vízelvezető talaj elősegíti növekedésüket.

Március közepétől május végéig a tulipánok színes patchwork takaróként borítják be Hollandia földjeit. Utazásunkat érdemes erre az időtartamra, de leginkább Április hónapra tervezni, hiszen így biztos, hogy megcsodálhatjuk a virágokat teljes pompájukban!

EZ IS ÉRDEKELHET:  Fun, azaz Szex Shop by Karim Rashid és magyar hasonmásaik

tulip tulip1 tulip2 tulip3 tulip4 tulip5 tulip6 tulip7 tulip8 tulip9 tulip10 tulip11 tulip12 tulip13 t14

Forrás: Theberry, Waxwingard, Thefrench, Varios, Goamsterdam, Dusky, Parisapartament, Holland, Shine, Xfile, Entouriste, Ytravelblog, Lejo, Flickr, Craftsy, The

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved