Mindannyian ábrándozunk vadregényes tájakról, ahol szívesen élnénk! Sok szép élmény fűzhet minket Horvátországhoz, a soha meg nem unható, kincsekkel teli országhoz. Az itt található Krka Nemzeti Park valóságos ékszeres ládikó, ismerjük hát meg!

 Krka Nemzeti Park

K3

Krka Közép-Dalmácia leghosszabb folyója, mely a Knin melletti Dinarida hegység lábánál ered, és kanyarogva, keskeny sziklafalakon, vízeséseken és tavakon keresztül jut el a tengerbe. Legszebb szakaszának a Skrandintól kezdődő szakaszt tartják, amely a Krka Nemzeti Park része. A 109 négyzet kilométernyi területet 1985- ben minősítették nemzeti parkká.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Ringat a víz! - A legszebb tóparti házak

A Krka Nemzeti Park akár hajóval, busszal, vagy gyalogosan is körbejárható. Ha autóval érkezünk és a Skadrin bejáratánál parkolunk le, akkor lehetőségünk van arra, hogy hajóval jussunk el a nagy vízeséshez, ha pedig a Lozovac-i parkolóhelyről kelünk útra, akkor elindulhatunk busszal vagy gyalog.

A Krka Nemzeti Park látványosságai

Skradinski buk

k1

A Krka Nemzeti Park fő nevezetessége a hatalmas vízesés, a Skradinski buk, mely több kisebb- nagyobb vízesésből áll. A Skradinski buk 400 méter hosszú, és 100 méter széles területen fekszik, ahol 17 vízesés található. Európa egyik legszebb mészkő vízeséseként tartják számon ezt a helyet.

Ha ellátogatunk a parkba, érdemes fürdőruhát vinni, mert a nagy vízesés medencéjében fürdeni is lehet!

A tónál egy kis híd néprajzi kiállításhoz vezet, ahol működő malmot, kukorica őrlőt, szövőszéket találunk, de gondoljunk a gyomrunkra is: vár minket a helyi bisztró!

EZ IS ÉRDEKELHET:  Syrosi rezidencia- a görög építészet és a modern stílus fellegvára!

A Visovaci ferences kolostor

K4

A ferences kolostor a nagy vízesés feletti kikötőből közelíthető meg, mivel a kolostor egy kis szigeten található. Ide csak a Nemzeti Park által szervezett túrák keretében juthatunk el. A kolostorban egy kis múzeum is található.

További csodás helyek a parkból:

k1 K2 k6 k5 k9 k8 k7 k10

Forrás: Horvatországinfo, Glitter,Onestep4ward, Ninskalagua, Globeimages

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved