Art Deco lakás felújítása és fekete acél kiegészítők és bútorok

Egy Art Deco lakás felújítása nem könnyű, azonban a Müncheni IFUB  stúdió nem csak hogy meglépte hanem a jól használt fekete acél kiegészítőkkel és bútorokkal, valamint modern világítással kiegészítve még tovább erősítette a lakás hangulatát.

Ez az Art Deco lakás egy 1931-ben épült Art Deco stílusú házban került felújításra 2013-ban. A ház Bécs 13. kerületében található és a tervező Di Barbara Fenzi.

A felújításnál az IFUB megtartotta az eredeti stílusjegyeket és a lakás eredeti hangulatát, így a szalag parkettát, a burkolatokat a konyhában, fürdőben és egyéb helyeken. Az igazi Art Deco lakás hangulathoz hozzá járulnak még természetesen az eredeti ablakok és az apró részletek is.

A dizájnt és a jelen kort modern világítással, tükrökkel, rejtett funkciókkal és a fekete acél kiegészítők kiegyensúlyozott használatával érték el lakás tervezői. Az inspiráció és a koncepció két helyről érkezett. A fő inspiráció maga az eredeti állapotú lakás volt, míg az építészt a “Metropolis” című film ihlették.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Kis lakás berendezése úgy hogy nagyobbnak látszódjon, dizájn díjas berendezési ötletek

Érdemes megnézni először a régi Art Deco lakásról készült képeket. A nappali teljes mértékben hordozta a kor jellegzetességeit. Emellett a konyha is érdekes, hiszen látható, hogy szinte teljesen steril volt már akkori szemmel is, mintha csak egy személyzeti helység lett volna. A wc, mosdó is teljesen elavult már természetesen. A régi képeket és a végeredményt nézve lehet látni, hogy mind a három helyiség padló burkolata valóban megmentésre és felújításra került.

Art Deco lakás

Art Deco lakás
Art Deco lakás

Az új Art Deco lakás

A kialakításnál és a berendezéseknél bútoroknál elsődleges szempont volt a helytakarékosság és a rejtett funkciók. Ennek jegyében készült el pl. a praktikus szekrény, melyben fekete vas kereten és polcokon lehet elhelyezni a konyhai edényeket.

Az Art Deco lakásba belépve egyből egy óriási tágas tér fogadaj a látogatót és ez az érzés végig is kísér szinte az egész lakáson. Az előszaba tágasságához a belmagasságon kívül a többi vizuális eszköz használata is hozzájárult, mint a nagyméretű tükrök, a világos szürke falak és a fehér teljes egészében megvilágított mennyezet.

Art Deco lakás előszobaArt Deco lakás konyhai tároló szekrényArt Deco lakás előszobaArt Deco lakás előszoba modern mennyezeti világítás

Art Deco lakás konyha

A konyha új tere klasszikus fehér színt kapott. A konyhabútor úgy lett kialakítva, hogy rendkívül nagy tér és pult maradjon, emellett kialakításra került a már említett kihúzható polccal ellátott “rejtett” szekrény és mint ahogy már említettük megmaradt az eredeti padló burkolat. Ahogy az egész lakásban, további fekete vasból, acélból kialakított konyhai elemek is készültek, így a konyha közepén lévő függesztett tároló rendszer vagy a polc rendszer.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Magyar, népi motívumok - Hungarikum a lakberendezésben

Art Deco lakás konyhai tároló és mosogatóArt Deco lakás konyhai főző pultArt Deco lakás konyhai tárolóArt Deco lakás közlekedőArt Deco lakás konyhai függesztett tárolóArt Deco lakás konyhaArt Deco lakás konyhai tároló szekrény 2

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

Art Deco lakás nappali és fürdőszoba

A fürdőt az előszobához hasonlóan vizuálisan megnövelték, hiszen az eredeti méret elég pici volt. Így óriási tükrökkel tágították a teret és természetesen ehhez világos fehér burkolat és falak társulnak. A fürdő ugyan azokat az elemeket és elveket követi, visszafogott Art Deco stílus és fekete acélból készült kiegészítő bútorok. Így megtalálható fekete polcrendszer, de magát a mosdót is fekete vas váz tartja.

Az Art Deco lakás nappalija megörökölte a fehér falakat de a mennyezetnél a világos szürke átmenetet is megkapta, így hangsúlyozva a falak fehérségét és a vizuális hatást. A nappaliba beépítésre került egy kandalló is.

Art Deco lakás mosdó - wcArt Deco kapcsolóArt Deco lakás nappaliArt Deco lakás nappaliArt Deco lakás nappaliArt Deco lakás festésArt Deco csapArt Deco lakás fürdőszobaArt Deco fali burkolat - csempeArt Deco lakás fürdőszoba

Tervező: IFUB, Fotók: Sorin Moral

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved