Riói olimpia 2016 és az olimpiai stadion. A 2016-os nyári játékok helyszíne egy lagúna és egy félsziget ahol 15 sportlétesítmény lesz megtalálható

Az 2016-os olimipiai játékok helyszíne Rio De Janerio-ban, igazán különleges és látványos helyen lesz megrendezve. A félszigeten elhelyezett olimpiai stadionok és a köztük futó kígyózó úthálózat rendkívül látványos lesz.

Az olimpiai terület a város Barra da Tujica kerültében lesz ahol a fő olimpiai park közepére kerülnek az olimpia stadionok, méghozzá a 2007-es Pánamerikai játékokból megmaradt stadion köré ami az 1970-es forma 1-es Pályához épült.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Egyedi gyerekszoba kétszemélyes ággyal, ketté osztott térrel és emeletes játszótérrel

Az AECOM a tájat is áttervezte, méghozzá természetesen a Brazíliához illó trópusi hangulatot megteremtve. Az olimipai környezet benne az 2016-os olimpiai stadionokkal, tökéletesen tükrözi a Brazil hegyeket és völgyeket, a tengerpartot és a lankás dombokat.

Az olimpiai stadion és helyszínek egy csíkos, folyót idéző központi sugárút két oldalára kerültek. A kézilabda stadion érdekessége, hogy a Riói olimpia után szétszerelik és 4 db. iskolát építenek belőle.

A tengerparton egy füves, terület kerül kialakításra, ahol akár 12000 néző nagy képernyőn követheti az eseményeket.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Street art - a leglátványosabb 3 dimenziós épületfestmények!

Hamarosan itt a Riói olimpia a 2016 év fő eseménye. Nézd meg a helyszíneket, hamarosan egy új cikkben megpróbáljuk megmutatni a készültséget ami már elég magas, hiszen van ahol próba versenyeket is tartanak.

Még több infó az 2016-os Riói olimpiáról a Mob oldalán.

riói olimpia 2016 nyái játékok és olimriói olimpia 2016 nyái játékok és olimriói olimpia 2016 nyái játékok és olimriói olimpia 2016 nyái játékok és olimriói olimpia 2016 nyái játékok és olim riói olimpia 2016 nyái játékok és olimriói olimpia 2016 nyái játékok és olim

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved