Egyre több alkalommal állítják a dizájnt a tervezők a praktikum szolgálatába. Mutatunk pár valóban praktikus mai dizájn bútort.

1 Megnagyobbítható kör étkezőasztal

Mindenki szereti a kör asztalt és sok helyen csak az fér el. Pontos ezért is egyik fő kedvencünk a David Feltcher által tevezett kihúzható kör asztal. Gondoljuk csak el, mennyire praktikus is ez, hiszen hány esetben kell lemondani a kör asztalról a lakás berendezésekor csak azért mert előfordulhat hogy néha vendégek jönnek és akkor már nem lenne elég nagy a kiválasztott kör asztal. Ezt a problémát lassan elfelejthetjük. Reméljük mielőbb általánosan is elterjed ez vagy az ehhez hasonló megoldás.

korasztal1 korasztal2 korasztal3 korasztal4 korasztal5

2 Kanapé és étkező asztal, döntsd el Te mire van szükséged!

Másik kedvencünk az enyhén minimalista, kanapé, vagy épp étkező asztal (alkotója Julia Kononenko). Mi nem tudtuk eldönteni, hogy vajon melyik a fő funkciója, hiszen láthatóan mind a két módon tökéletesen kiszolgálja a kívánt funkciót. Akár kanapénak akár étkező asztal épp, mind dizájn mind funkcionalitás kérdésben sem szenved hiányt. Tökéletesen el tudnánk ezt képzelni akár egy kis garzonban, lakótelepi lakásban van nyaralóban is.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Álcázzuk a TV-t képnek a Samsung képkeret utánzó UHD tv-vel

kanasztal2 kanasztal3 kanasztal4 kanasztal

 

3 Ágy + Kanapé + Munkahely

Ha az előző kanapét praktikusnak mondtuk, akkor erre még nehezebb bármit is mondani. Praktikus a négyzeten? Az alábbi kanapé egy valóban mindennapi problémát old meg, hiszen úgy lehet egy otthoni  munkahelyet varázsolni vele pillanatok alatt, hogy nem kell sem elmozdítani sem átrendezni a lakást. Ráadásul ha valóban nincs hely (pl 30 nm garzon), akkor még ággyá is alakítható. Tegye fel a kezét aki nem tudná ezt a bútort valamelyik családtagjának vagy ismerősének jó szívvel ajánlani! Tervező (képek) Fanny Adams

 

agykanapmunka2 agykanapmunka3 agykanapmunka

4 Kép vagy Szék? Dekoráció és praktikum egyszerre.

Próbáltam valami épkézláb leírást megfogalmazni az alábbi hm termékről, de végül rájöttem, hogy a képek mindennél többet mondanak. Azt hiszem ez egy igazán különleges design megoldás a lakás díszítésére, mely még akár praktikus is lehet. Akár közterületen és metró megállóban is el tudnék képzelni valami hasonlót. YOY idea munkáit itt tekintheted meg.

EZ IS ÉRDEKELHET:  2 különleges dizájn szék mai tervezőktől

kepszek24kepszek21kepszek22kepszek23szekes2kepszek4 kepszek2 kepszek3

5 Kerti tálaló, tároló és étkező asztal.

Kert, terasz, grill, talán ezek a legmegfelelőbb kulcsszavak amik eszembe jutnak ha a képre nézek. Amikor ilyesmit találok mindig felmerül a kérdés ez nálunk miért nem kapható. Nem néz ki drága és nagyon bonyolult megoldásnak! Jó lenne ha  az európai vagy magyar dizájnerek is kitalálnának és gyártanának hasonlót, kereslet biztos lenne rá! Nyilván a méretet az európai emberekhez és szokásokhoz kéne igazítani. (japán forrásunk http://www.atelier-opa.com)

taroloasztal2 taroloasztal3 taroloasztal

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved