Ez a két modern Art Deco lakás méltón eleveníti fel az Art Deco aranykorát, a buja eleganciát és a fényűző csillogást.

A Modern Art Deco hasonlóan az eredeti stílushoz egy igen tágan értelmezhető és alkalmazható. Az alapvető jegyei az éles geometrikus minták, merész színek, a kontraszt, a márvány és a dús bársonyok valamint mindezek bátor és akár túlzó használata.

Bár ma nagyon divatos az egyszerűség a minimalizmus, a képeket elnézve mégis biztos hogy van helye dekadens bujaságnak a fényűző csillogásnak és a pompának. Sajnos ma a lakberendezés szinte nélkülözi ezt a stílust, nagyon ritkán terveznek modern Art Deco-t.

Az első lakást a dreamdesign tervezte, és valóban egy modern Art Deco mestermű, ami a stílus összes jellemzőjét magában hordva jeleníti meg az eleganciát. Nem csak a bútorok a színek a bársonyok és az anyagok használata mesteri de a tér kihasználása, a geometrikus elrendezés és a kort idéző gipsz stukkók is tökéletes harmóniában vannak.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Az otthon szíve - étkező variációk

A második terv amit Duc TayOne készített több szempontból is érdekes. A modern Art Deco ezeken a terveken másként jelenik meg. Az elegancia és a pompa a minőségi anyagok itt is megjelennek de közelít a modern felé.

Különösen érdekes ahogy a tervező egy kis Pop Art-ot csempészet az étkezőbe, valamint azt is érdemes megfigyelni, hogy az étkező, ami két színben is megtervezésre került, mennyire más hangulatot és megjelenést mutat csupán a színek variálásával.

Modern Art Deco teljes pompában

A dreamdesign tervével kezdjük a képeket

modern-art-deco-nappali-4

Ez a modern Art Deco lakás igazából egy ház, ami 4 szintes, nappali étkezővel a földszinten, hálókkal fürdőkkel és egy tetőtéri beépítéssel.

modern Art Deco nappalimodern Art Deco étkezőmodern Art Deco étkező modern-art-deco-díszítésmodern-art-deco-étkezőmodern-art-deco-étkező6

modern Art Deco

Ez a modern Art Deco lakás rendkívüli módon idézi meg a múltat úgy, hogy közben modern és új marad. Érdemes szót ejteni a mesterien formázott mennyezetről a nappaliban. Ugyan így említést érdemelnek A csillár amihez foghatóval nem nagyon találkozni.

Apró trükk de igencsak Art Deco jellemző, az apró szobrok amik több helyen is megtalálhatóak, mint a dolgozóban vagy akár asztali lámpaként.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Raklapbútorok a házban- a megvalósítható design

modern Art Decomodern Art Deco hálószobamodern Art Deco hálószobamodern-art-deco-gardróbmodern Art Deco hálószobamodern Art Deco hálószobamodern Art Deco fürdőszobamodern Art Deco fürdőszobamodern Art Deco fürdőszoba

Otthon 24 megosztás

A stílus jellemzője, a geometrikus formák. Érdemes megfigyelni, ahogy ez végig követi a lakást. a burkolatoknál, mint a fürdő fekete fehér burkolata, de akár az étkező háromszög mintában kirakott parkettája. Természetesen nem lehet szó nélkül hagyni a férfias dolgozószoba kazettás falburkolatát sem.

Több helyen megfigyelhető a kort idéző mennyezet, ami a nappaliban csodásan egészíti ki a hangulatot. A hálószoba koronája pedig a szintén mintás faragott mennyezet.

A luxus anyagok, így a márvány a króm a fényes testes bársonyok is mindenhol megtalálhatóak ebben a káprázatos modern Art Deco enteriőrben.

modern Art Deco dolgozómodern Art Deco dolgozómodern Art Deco dolgozómodern Art Deco dolgozó

Figyelem a cikk a következő oldalon fojtatódik! Érdemes lapozni!!!

Lapozz - a cikk folytatódik

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved