2 dizájn szék különböző tervezőktől, a közös, hogy mindkettőt szívesen látnánk a nappalinkban is

A dizájn szék, bútor hallatán általában mindenféle lendületes csavart és modern forma jut az eszünkbe. Ezért is különleges ez a 2 dizájn szék amik hagyományos anyagokat és valóban különleges formájúak.

Az első dizájn szék az Ombré Chars, teljesen üvegből készült és az Amsterdami dizájner Germans Ermičs készítette egy a Shiro Kuramata által 1970-ben tervezett szék alapján.

Az Ombré Chars dizájn szék bemutatója a Milan design hét kiállítás sorozaton történt. Maga a szék üvegből készült mindenféle egyéb csavar vagy rögzítő elem nélkül, ragasztással. Így tekint vissza az eredeti Shiro Kuramata által tervezett székre ami szintén ragasztóval raktak össze.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Díszes ágyak - édes álmok

Érdemes megemlíteni, hogy az eredeti üveg szék Modern művészetek múzeumában (Museum of Modern Art) New York-ban is megtekinthető.

A dizájnernek Ermics-nek emellett az üveg szék mellett már több egyéb üveg alkotása és bútora is világot látott így nem volt tőle szokatlan, hogy ebben az irányban inspirálódott.

Az Ombré nem csak egy szék hanem egy kollekció, ami a székből és 2 hajlított üvegfalból áll. A magasabb egy narancs-pink és kék-zöld átmenetű üveg fal, míg a kisebb egy pasztel pink ami narancsba megy át.

A második dizájn szék Evan Fay amerikai dizájner nevéhez fűződik és teljesen ellentétes az előző üveg székkel, hiszen fémből és hosszú kényelmes párnákból készült amik átszövik a fém keretet kusza ám mégis tökéletes elrendezésben.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Tükröm, tükröm...! - 15 csodálatos tükör inspiráció

A különleges cső váz keret hegesztéssel lett összeállítva és különleges fényes és csillogó fényezést kapott. A széket az alkotó Lawless chair-nek nevezte el.

Ombré Chars dizájn szék

Az Ombré chars előtt nézzétek meg az inspriációt adó 1970-es Shiro Kuramata üveg széket.

dizájn szék - 1970 Shiro Kuramatadizájn szék - 1970 Shiro Kuramata

dizájn szék - Ombré chair dizájn szék - Ombré chairdizájn szék - Ombré chairdizájn szék - Ombré chairdizájn szék - Ombré chairdizájn szék - Ombré chairdizájn szék - Ombré chairdizájn szék - Ombré chairdizájn szék - Ombré chair

Otthon 24 megosztás

Lawless Chair dizájn szék

dizájn szék - lawless chairdizájn szék - lawless chairdizájn szék - lawless chairdizájn szék - lawless chair

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

dizájn szék - lawless chair

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved