A famennyezet ma valamiért nem olyan divatos, pedig igazán különleges megjelenést és valódi meleg hangulatot lehet vele megalkotni

A fa és így a famennyezet igazán egyszerű lehetőség arra, hogy melegséget és barátságos hangulatot adjunk hozzá egy belső térhez. Ma sajnos nagyon elfelejtik, hogy a fa nem csak a padló burkolatként vagy falburkolatként alkalmazható. Ezért is gyűjtöttük össze ezt a 17, azaz ennél is több példát, hogy egy kis ihletet és inspirációt nyújtsunk.

1Méhsejt szerű függesztett 3D famennyezet

Egy Londoni fodrászatban található ez a méhsejtet utánzó 3d függesztett fa mennyezet. Igazán különleges hatást kelt már magában  is azzal, hogy hogy a 6 szögletű elemeket a tér minden irányában egymástól elmozgatták. Ez az elrendezés azonban még egy különleges lehetőséget rejt magában, hiszen a világítás és a vizuális hatás este felkapcsolt lámpáknál szintén teljesen egyedi és lenyűgöző. Joshua Florquin igazán jó munkát végzett.

famennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejt világításfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejt

2Kanadai otthon teljes famennyezettel

Robert Bailey Interiors tervezte a következő kanadai otthont ahol az egész házban famennyezetet alkalmaztak. Érdemes megnézni, a képeken keresztül is érezhető az az otthonos meleg hangulat ami így kialakult. Természetesen érdemes megemlíteni a konyhában lévő világítást is, ahol sorban elhelyezett kis lámpákat építettek be a spottok helyett.

Amiét még érdemes megfigyelni, hogy a famennyezetet is bátran lehet keverni akár gipsz karton betétetekkel, szegéllyel. Attól, hogy famennyezetet használunk nem kell, hogy a plafon egysíkú és unalmas legyen.

famennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthon

3Fa zsindely mennyezet helyett

Ez is egy mutatós és egyedi darab, tervező a Bates Masi Architects és East Hemptonban (New York mellett) található. A látványt a belülre felhelyezett fa zsindely teszi ennyire különlegessé.

famennyezet - zsindely - fazsindelyfamennyezet - zsindely - fazsindely

Otthon 24 megosztás

5Famennyezet és a fekete acél

A  Bates Masi Architects nek biztosan kijelenthető, hogy névjegye a fa mennyezet. Szinte minden munkájukat megoszthatnánk, így most még utolsóként ezt a fekete acél pántokkal díszített és geometriai játékkal megbolondított fa tetőt, mennyezetet raktam be a gyűjteménybe.

famennyezet - fekete acél és geometriafamennyezet - fekete acél és geometriafamennyezet - fekete acél és geometria

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

6Fa hullámok

Egy Sydney étterem különleges mennyezetét csodálhatjuk meg ami fa lécekből formált hullámokat ábrázol. (Koichi Takada Architects)

73D és rejtett világítás

Egy Újzélandi házba tervezte Patterson Associates, ezt a 3d mennyezetet beépített rejtett világítással. A hatás és a látvány biztos hogy megérte a befektetett munkát.

famennyezet - 3d - rejtett világítás

8Vékony deszka és fa gerenda is jól mutat egy modern lakásban

Fox Johnston 2 munkáját is megmutatnánk. Mind a két esetben modern lakásnál használt fát a mennyezetre, azonban teljesen eltérő módon. Az egyik esetben vékony lécekből lett összeállítva a felület ami különleges vizuális hatást eredményezett, míg a másik esetben vastag gerendákat helyezett el. Mindkét megoldás tökéletes összhangban van az enteriőrrel és változtatja meg annak teljes jellegét.

famennyezet - vékony lécfamennyezet - vékony lécfamennyezet - vékony léc famennyezet - vastag gerendafamennyezet - vastag gerendafamennyezet - vastag gerenda

92 sötétebb fa mennyezet

Blouin Tardif Architecture is szívesen használ és alkalmaz fa mennyezetet. Bátran nyúlnak hozzá és akár sötétebb árnyalatokat is használnak. Érdemes megnézni a fekete falú szobában milyen jól tompítja a sötét famennyezet a szoba brutális hatását miközben megőrzi annak jellegét.

famennyezet - sötét

10Kő padló és famennyezet

Indianapolisban található ez a penthouse lakás. Itt is jól megfigyelhető, hogy az egész lakásban meglévő kőburkolatot milyen jól lágyítja és oldaja fel a ridegségét a teljes famennyezet. (SZINT Interiors)

EZ IS ÉRDEKELHET:  Hétköznapi ,,állatságok"- a legbizarrabb állatformájú bútorok gyűjteménye!

famennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakás

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

11Egy burkolat mindenhova Padló, fal és mennyezet

Ha valaki jól bánik az anyagokkal és érti a szakmáját akkor akár ezzel a nagyon nehéz feladattal is megbírkózhat, amikor a padló, a fal és a mennyezet is összefolyik, hiszen az egész egy anyagból készül és még csatlakoznak is egymáshoz.

famennyezet - padló, fal és plafon egybenfamennyezet - padló, fal és plafon egyben

12Fehér fal, téli táj és egy kis melegség sötét famenyezettel

Láthatóan tökéletes megoldás a hideg táj és a fehér falak ellensúlyozására a jól eltalált mennyezet. (robitaille.curtis)

famennyezet - fehér falfamennyezet - fehér fal

13Otthon 24 megosztás

14A rusztikus fa borítás is káprázatos

Volt már többféle, de ilyen rusztikus hatású fát nem láttunk még. Biztosan kijelenthető, hogy ez is egy tökéletes felület arra, hogy fentről visszatekintsen ránk.

famennyezet - rusztikus

15Hullámzó fatető

A fa hosszanti lécezése és annak vizuális hatása tökéletesen egészíti ki és erősíit a tető hullámzó vonalait ebben a Kaliforniai otthonban is. (William McDonough + Partners)

famennyezet - hullámzó

16Nyers fa

Ha fát használunk könnyű dolgunk van, hiszen már önmagában egy kis lakkozással vagy olajozással is tökéletes felületet alkothat egy jó enteriőrhöz.  (ContraMark)

famennyezet - nyers fa

17Kreatív tértervezés

A fa ugyan olyan kreatív lehetőséget ad a gondolatok és formák szabadon engedésére és akár szobrászat szerű megvalósítására is. Ez az étterem belső, ahol a fal egy része és a mennyezet teljesen egybe forr, tökéletes példája a kreatív tér tervezésnek. (PANORAMA)

famennyezet - kreatívfamennyezet - kreatív

18Ablak redőny mennyezetként

Ötletes megoldás ez a fa ablakredőnyökre hasonlító kazettás fa felület is.

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved