A régi ajtó nem szemét, úgy is mondhatnánk amikor egy régi ajtó becsukódik, egy új kinyílik!

A régi ajtó tényleg nem tüzelésre és szemétre való. Rengeteg jó ötlet megvalósítható belőlük csak egy kis kreativitás kell hozzá.

A régi ajtó ötlet gyűjteményünk erre a legjobb bizonyíték. A következő ötleteknél mindegyikhez találhatsz linket a részletesebb ismertetőhöz. Érdemes végig nézni, hiszen most megtanulhatod, hogy alakítsd át a régi ajtódat bútorrá, dekorációvá.

Az ötletek tényleg nagyon széleskörűek. Régi ajtó felhasználásával készíthetsz szekrényt, széket, polcot, tárolót, asztalt és még nagyon sok mindent.

1Képtartó – Világító fali ajtó

Az első ötlethez azért egy kicsit több kell mint egy régi ajtó, de azért nem kell megijedni. Elég sok helyen lehet találkozni hasonló ajtóval de akár másfajtából is elkészíthető. A világításhoz pedig felhasználhatjuk a régi karácsonyfa világítást is akár.  Na igen és persze kell hozzá még megfelelő üres falfelület is. (Részletes Ismertető: Redhead can decorate)

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - világító képkeretrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - világító képkeretrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - világító képkeret

2Régi Vintage ajtó – Bárszekrény a kertbe

Mostantól nem kell mindent a ki-be hordani a kertbe, vagy a földön a teraszon tárolni. Csak állíts fel egy ilyen Vintage bárpultot régi ajtóból. A kiegészítőkre se kell sok pénzt költened, hiszen felhasználhatod a régi tepsit, tányérokat és poharakat. A praktikumról sem kell megfeledkezni, hiszen felszerelheted polcokkal, sörnyitóval és bármivel amire szükséged van.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti bárszekrényrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti bárszekrényrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti bárszekrény

Részletes leírás a készítésről: Finding Home

4Nappali bútor két stílusban

Ebben az ötletben az a jó, hogy nem csak a régi ajtó lapot, hanem a régi komódot vagy egyéb kis bútort is fel lehet használni. Jól látható, hogy tetszés szerinti dizájnban, akár Vintage stílusban is készülhet ez a nappali bútor is.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - nappali bútor

5Kanapé 2db. régi ajtó felhasználásával

John Ducet készítette két régi ajtóból mindössze nagyjából 15.000 Ft. költséggel ezt az igen mutatós és egyszerű kanapét.

régi ajtó újrahasznosítás - kanapérégi ajtó újrahasznosítás - kanapé

6Tv szekrény – Tv állvány

A saved by love creation oldalán találtuk ezt a mutatós kis Tv szekrényt ami szintén régi ajtólapból készült. Remek ötlet gyorsan kivitelezhető és a végeredmény szinte bármilyen lakás enteriőrben elképzelhető.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - tv szekrényrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - tv szekrény

Otthon 24 megosztás

7Fali szekrény tolóajtóval

Használjuk azt a régi ajtót új módszerrel arra amire igazából való. Ennek mi is és az ajtó is biztosan nagyon örül. Alakítsunk ki a nappaliban vagy bárhol, akár a konyhába is egy kis szekrényt és helyezzük elé a régi ajtónkat tolóajtóként előtte. Ha lehet felül üvegeset ahogy a képeken is van, ezzel is megbolondítva kicsit a megjelenést.

régi ajtó újrahasznosítás - fali szekrény tolóajtóvalrégi ajtó újrahasznosítás - fali szekrény tolóajtóvalrégi ajtó újrahasznosítás - fali szekrény tolóajtóval

8Mágneses Üzenőfal – klasszikus régi ajtóból

Ez a szintén Vintage üzenőfal egy valóban klasszikus sokfelé látható régi ajtóból készült. Ezzel a formával elég sokat találkozni. A donation 2 decor oldalán találhatjátok azt a listát, amire szükségeget lehet az elkészítéshez, bár valószínűleg aki nekikezd képes saját maga is megvalósítani.

Ismertető: Design Sponge

10Sarokpolc

Maradjunk a témánál, ez nagyon hasonlít az előszoba falra, csak épp bárhova elhelyezhetjük ahol van egy üres sarok. Egyszerű és mégis kreatív rendkívül jól tovább gondolható gondolat. (Craftholicsanonymous)

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - sarokpolc

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

11Térelválasztó – Paraván

A képen régi üveg ajtó látható, de persze nem csak abból lehet jó ötlet egy tárelválasztó készítése, mint az apartment therapy oldalán is látható.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - térelválasztó, paraván

12Kültéri virágtartó

A 6 alapvető kertépítési ötletben volt szó arról, hogy helyezzünk virágot a fal elé a kertben. Íme még egy jó megoldás erre. Érdemes az eredeti oldalt is megnézni, hiszen ott nem csak a készítés hanem az is kiderül, hogy a virágtartó is újrahasznosított anyagból van.  Szerinted miből készül?

13Előszoba fal régi fényképekkel

Kicsit hasonló az ötlet a már látható világító fénykép tartóhoz de azért mégis teljesen más. Valóban kellemes lehet úgy haza térni hogy a régi fényképeink néznek szembe a falról. A photog momie oldalon találtuk ezt a gyöngyszemet.

régi ajtó újrahasznosítás - előszobafalrégi ajtó újrahasznosítás - előszobafal

14Dohányzóasztal

Persze, hogy asztalt is lehet csinálni mindenfélét régi ajtókból, most egy dohányzó asztal ötletet mutatok a my (re)pruposed life oldalról, természetesen részletes ismertetőt is találhattok róla.

régi ajtó újrahasznosítás - dohányzóasztalrégi ajtó újrahasznosítás - dohányzóasztal

15Hintaágy

igazán különleges darab ez a hintaágy ötlet is a Hucleberry lane oldalról. Ez a hintaágy anyák napi meglepetés volt, ami valószínűleg nagy sikert aratott ahogy nálunk is.

régi ajtó újrahasznosítás - hintaágyrégi ajtó újrahasznosítás - hintaágy

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved