A fehér lakás és a fehér falak nem mennek ki a divatból!

10 letisztult fehér lakást mutatunk most nektek inspirációként, ahol nem csak a fehér fal jelenik meg, hanem maga a lakás, vagy akár a teljes enteriőr is fehér vagy majdnem teljesen fehér. Bár elsőre egyszerűnek tűnhet, mégis igazán nehéz feladat lakberendezés szempontjából a fehér lakás fehér burkolatokkal és akár fehér bútorokkal.

1Modern fehér lakás, fényes fehér fal, fehér burkolatok és fehér dizájn bútor.

Az első fehér lakás egy apartman amit Yael Perry lakberendező weboldalán találtunk. Nem csupán arról van szó, hogy a lakás fehér, vagy a falak fehérek. Elmondható, hogy kimondott fényes fehér az enteriőr teljes megjelenése.

A választást nem kell túlmagyarázni, hiszen nem kell lakberendezőnek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk az esztétikumon és letisztultságon túl mi is volt a cél. Nyilvánvalóan és elsősorban a tér megnagyobbításában van és lehet szerepe a fényes fehér falaknak, burkolatoknak és bútoroknak. Elég csak megnézni a képeket és láthatjuk, hogy ez a szűk és vékony sávos lakás menyire tágas benyomást kelt a fehér enteriőrrel.

A kifinomul lakberendezés nagyon jó példája ez a fehér lakás. A lakberendezés nem merült ki abban, hogy a fehér falakon kívül fényes fehér burkolatokkal lett kialakítva ez az apartman.

A lakberendező nagyon jó érzékkel (csak pár helyen) törte meg a fehér színt amellett, hogy a bútorok nagy része is fehér. Természetesen az egyik legjobb választás a fekete és az egyéb sötét árnyalatok arra, hogy megtörjük a fehéret. Főként a kiegészítőkben található egy két helyen főként kontrasztos fekete vagy sötét elemek. Igy pl. az étkészletekben a konyhagépekben (sütő, főzőlap), ágyneműben és egy-egy bútorban találhatóak meg kis mértékben.

Ha már a fehér lakás fehér bútorainál tartunk, akkor érdemes megjegyezni, hogy a fehér széket egyből felismertük, ami Karim Rashid Kite széke. Valószínűleg az asztal is valamelyik dizájner munkája (ha felismeritek írjátok meg).

Modern fehér lakás nappaliModern fehér lakás konyhaModern fehér lakás közlekedőModern fehér lakás hálószobaModern fehér lakás fürdőszoba

2Minimalista fehér lakás ahol a kanapék a főszereplők

Ha már Yael Perry jó érzékkel nyúl a fehérhez ezt már az előzőekben láthattuk. Érdemes megnézni egy másik munkáját is. Itt is látható, hogy valószínűleg a fehér szín választása elsősorban a tér növelésére szolgál, hiszen itt is egy láthatóan kis apartmant kellett lakberendezni.

EZ IS ÉRDEKELHET:  20 nm-es mikrolakás multifunkciós beépített fallal

Az előző fehér lakással ellentétben itt a bútorok nem teljes mértékben fehérek. Érdekes megfigyelni, hogy a két sötét kanapé mennyire meghatározó és mennyire megtöri az előző lakáshoz képest a teret és a látványt.

Személyes kedvenc a fehér konyha és ablak tégláig, betonig vissza bontott kerete, valamint a fehér konyhabútor fal, ami nincs megtörve ajtókkal és így vízszintes vonalakkal. Be kell hogy valljuk a lakás igazából nem teljesen fehér. A lakás 2 hálószobás de az egyik háló és mosdó nem fehér, ezekről most nem raktunk fel képeket.

Kis fehér lakás nappali és konyhaKis fehér lakás konyhapultKis fehér lakás hálószobaKis fehér lakás fürdőszoba

3Természetes fény és ferde falak egy japán blokk házban

Természetesen ha fehérről és letisztultságról beszélünk, akkor nem maradhat ki japán, hiszen a fehér szín és a minimalizmus jól kiegészítik egymást és ezek együtt és külön külön is jellemzőek a szigetországra.

Az Alphaville Architects tervezte ezt a különleges blokk házat. Japánban jellemzően kevés a hely. Ráadásul a furcsa beépítési szabályok miatt itt a házak 1m távolságra vannak egymástól. Így itt a fehér szín segíti a ferde falakat, hogy a fény miniél jobban átjárhassa ezt az otthont.

Japán fehér ház ferde falakkalJapán fehér ház ferde falakkal, konyha Japán fehér ház ferde falakkal,Japán fehér ház ferde falakkal, fürdőszoba

4Minimalista fehér lakás azaz villa óriás fehér falakkal és felületekkel

Bár a következő villában amit Fran Silvestre Arquitectos tervezett, bár valóban nem teljesen fehér, hiszen a nappaliban található fa burkolatú fal is. A képeket elnézve azonban azt hiszem mégis megérdemli, hogy szerepeljen ebben a listában.

Látható, hogy a tulajdonosok stílusához illeszkedik a ház, hiszen még az autójuk is fehér. Ahogy az előzőekben is látható volt a minimalista stílus nagyon illik a fehér színhez. Itt külön érdemes megemlíteni, mennyiszer és milyen jól alkalmazták az óriás fehér fal és osztás nélküli óriási fehér felületeket.

Minimalista fehér villa belső étkező és konyhaMinimalista fehér villa étkezőMinimalista fehér villa hálószoba Minimalista fehér villaMinimalista fehér villa garázs

5Minimalista fehér villa elképesztő kilátással

Már ismételtünk ebben a cikkben egyszer. Ez nem véletlen hiszen teljesen, vagy szinte teljesen fehér lakásokat és épületeket találni, ráadásul olyat amit érdemes is megmutatni, nehezebb mint gondoltuk.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Iniala Beach House- A thaiföldi design trend mennyország!

Ezért is osztjuk meg a  Fran Silvestre Arquitectos másik munkáját is. Ha még több hasonló minimalista fehér lakást, villát, házat szeretnétek látni érdemes az oldalukat átlapozni. Nekik láthatóan ez a specialitásuk.

Minimalista fehér villa kilátással nappaliMinimalista fehér villa kilátással nappaliMinimalista fehér villa kilátással erkélyMinimalista fehér villa kilátássall Minimalista fehér villa kilátássall fürdőszobaMinimalista fehér villa kilátássall

6Skandináv fehér lakás egy kis színnel

Természetesen a fehér lakások és a fehér szín a skandináv lakásokra és dizájnra szintén jellemező. Ezért nem maradhat ki a listánkról annak ellenére, hogy talán ebben a lakásban van eddig a legtöbb szín

Forrás: Design Claud

Skandináv fehér lakás Skandináv fehér lakásSkandináv fehér lakás konyhaSkandináv fehér lakás konyhabútor

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

7Fehér, vidám és fiatalos kislakás

Sokat nem kell beszélni erről az egyszerű mégis jól lakható kis fiatalos lakásról. A bejegyzés (forrás) már nem mai és vélhetően egy akkori lakás hirdetésből származik. Kicsit itt is csaltunk, a sötét parkettás hálót nem mutatjuk.

Fehér vidám fiatalos kislakásFehér vidám fiatalos kislakásFehér vidám fiatalos kislakás konyhaFehér vidám fiatalos kislakás nappali

Otthon 24 megosztás

8Futurisztikus fehér lakás különleges formákkal

Volt már modern, minimalista, skandináv ezért most mutatunk egy futurisztikus, 74 nm-es lakást, amit a Cseh Next Level Studio tervezett. Sokat nem érdemes és nem is lehet róla beszélni, beszéljenek inkább a képek!

futurisztikus fehér lakás közlekedőfuturisztikus fehér lakás konyhafuturisztikus fehér lakás hálófuturisztikus fehér lakás fürdő

920 nm-es mini lakás természetesen fehér

Már többször említettem, hogy a fehér jelentősen növeli, nyújtja a teret. Talán mégis inkább ez a mini lakás a legjobb példa erre. A képek tökéletesen vissza adják, szinte egyáltalán nem érezni, hogy az egész lakás mindössze 20 nm. Természetesen ehhez az egyedi világítás és a különleges lakberendezés is hozzá járult.

Forrás: Archdaily

Mini lakás fehérben Mini lakás fehérbenMini lakás fehérben

10Modern és klasszikus mix fehérben

Végezetül nem egy lakást hanem egy tervezőt hoztunk Nacho Polo személyében, aki szinte csak fehér (fekete) színeket használ és rendkívül jól keveri stílusokat, mondhatni eklektikus.

Modern és klasszikus fehérben közlekedőModern és klasszikus fehérben nappaliModern és klasszikus fehérben étkezőModern és klasszikus fehérben konyhaModern és klasszikus fehérbenModern és klasszikus fehérben fürdőszobaModern és klasszikus fehérben hálószoba

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved