A babaruha imádni való már önmagában is miért kéne kidobni vagy elajándékozni? Itt van 10 kiváló ötlet hogy minél tovább örülhessünk neki

A  babaruha tényleg annyira imádni való, mindig aranyos és sokféle mintával és figurával vannak díszítve és kedvesek aranyosak.

Sajnos a babák a gyerekruhát csak keveset viselik hiszen hamar kinövik őket. Hoztunk most 10 nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ötlet arra, hogyan őrizheted meg a kis kedvenc babaruha kollekciódat és hogy kerülheted el hogy elajándékozd vagy esetleg kidobd a gyerekruhákat.

1Babaruha baseball sapka

Személyes kedvenc ez a fiúknak és lányoknak is elkészíthető aranyos kis baseball sapka. Az elkészítés egyáltalán nem nehéz. Természetesen olyan babaruhából érdemes készíteni amin minták, figurák vannak.

Nem mellékes talán az sem hogy egy baseball sapka nem is olyan olcsó, így akár jelentős pénzt is megtakaríthatunk. Ha a kép nem elég az elkészítéshez vagy az ötlethez, érdemes meglátogatni a forrás oldalt, ahol több kép és letölthető információk is vannak.

babaruha újrahasznosítás - baseball sapkababaruha újrahasznosítás - baseball sapkababaruha újrahasznosítás - baseball sapka

2Gyerek játék babaruhából

Nem kell drága játék a gyereknek, hiszen ha van otthon babaruha ami foltos, vagy kinőtte, meg egy kis selyem szalag máris megcsinálhatod azt az egyszerű de nagyszerű kis játék ruha kockát.

Bár az eredeti oldalon sincs szabásminta vagy ilyesmi de az elkészítés nagyon egyszerű.

1, Fogd a babaruhákat és szabj ki belőlük 5 egyforma négyzetet. Persze figyelj arra, hogy egyik-másik négyzeten ha lehet legyen valami minta, figura a babaruháról.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Inspirálta: Gustav Klimt!- Tárgyak a szecesszió bűvöletében!

2, Hajts kis füleket selyem szallagból és tűzd a négyzetekhez.

3, Varrd össze, a töltelék lehet régi paplan tölteléke vagy tetszés szerint más is.

babaruha újrahasznosítás - gyerekjáték

3Fotó album borító gyerekruhából

Sokat nem kell beszélni erről, hiszen ez is aranyos ötlet. Én talán másik ruhát választottam volna de hát ízlések és pofonok.

Azért érdemes odafigyelni és átgondoltan nekiállni a projektnek, hiszen lehetnek buktatói, talán nehezebb mint elsőre gondolnánk. Erre utal az is hogy azon az oldalon ahol erre rátaláltunk szintén hosszú részletes leírás található.

4Babaruha újrahasznosítása kis táskaként 10 perc alatt, lépésről-lépsére

Szintén személyes kedvenc, ez a kis táska. Nem kell hozzá más csak egy gyerek póló, olló esetleg egy filc és 10 perc. Nem tévedés még cérna sem kell hozzá feltétlenül! A részletes leírást a mommypotamus oldalon megtalálhatjátok.

babaruha újrahasznosítás - kis táskababaruha újrahasznosítás - kis táskababaruha újrahasznosítás - kis táska

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

Köszi!

5Plüssfigura – babaruha

Nem maradhat ki az egyik legkézenfekvőbb felhasználási lehetőség, amikor a babaruha plüss figurává alakul át.

Hoztam egy macit és egy elefántot is nektek. A maci szabásmintáját le is tölthetitek ha erre klikkeltek illetve érdemes az eredeti oldalt felkeresni pontosan bemutatja a készítést.

babaruha újrahasznosítás - plüss mackóbabaruha újrahasznosítás - plüss mackóbabaruha újrahasznosítás - plüss mackó babaruha újrahasznosítás - plüss elefántbabaruha újrahasznosítás - plüss elefánt

6Paplan régi babaruhákból nagyobb babáknak

Igazán kedves ötlet egy paplan készítése a régi babaruha felhasználásával. Sok gyerkőc amúgy is ragaszkodik a kis paplanjához párnájához, így ezzel a kézzel készített paplannal még kedvesebbé tehetjük ezt neki.

Az elkészítés ráadásul nem bonyolult és szinte minden babaruhát fel lehet használni, vagy akár a régi lepedőket és egyebeket is. ami megmaradt. Elég csak apró négyzetekre vágni őket. Azért arra érdemes odafigyelni, hogy milyen anyagokat varrunk össze, hiszen fontos hogy ez egy paplan kellemes legyen és tartós, ezért ha lehet kerülni kell a rugalmas anyagokat, használni főként pamutot érdemes.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Szoba szín kiválasztása - A tudatos színhasználat, a színek hangulati hatásai és a színkerék

babaruha újrahasznosítás - paplan

Otthon 24 megosztás

7Játékos tanító könyvecske gyerekruhákból

Nagyon aranyos ötlet ráadásul a gyerkőcök játszva tanulhatják meg hogy lehet a cipzárt felhúzni a gombot begombolni vagy egy masnit megkötni. Ráadásul egy igazán kis puha könyvecske ami már a kicsiknek is tökéletes.

babaruha újrahasznosítás - játékos gyerekkkönyvbabaruha újrahasznosítás - játékos gyerekkkönyvbabaruha újrahasznosítás - játékos gyerekkkönyvbabaruha újrahasznosítás - játékos gyerekkkönyvbabaruha újrahasznosítás - játékos gyerekkkönyv

Részletek: forty-two roads

8Babaruha csokor rugdalózókból

Egyszerű és gyors ötlet egy csokrot varázsolni a kinőtt rugdalózókból, ami tökéletes lehet ráadásul a gyerekszoba díszítésére.

babaruha újrahasznosítás - virágcsokorbabaruha újrahasznosítás - virágcsokor

Forrás: hellobee

9Plüss ABC

Megint egy remek ötlet amivel játékosan taníthatjuk a gyereket. Bárki gyorsan elkészítheti a plüss ABC-t (leírás a linken) amihez megint szinte bármilyen régi babaruhát vagy egyéb anyagot felhasználhatunk. Persze érdemes minden betűt másik gyerekruhából készíteni, hogy a végeredmény megfelelően színes legyen.

babaruha újrahasznosítás - plüss ABCbabaruha újrahasznosítás - plüss ABC

10Fali kép babaruha és kis művészi érzék segítségével

Ha szeretnél egy falat díszíteni nem kell feltétlenül vásárolni a fali képet, kis ügyességgel Te is készíthetsz egyet a régi babaruhák felhasználásával. Ha nincs ötleted milyen mintát készíts, erre is könnyen találsz a neten ötleteket. Az eredeti cikkben találsz erre is pár linket. Ami még jó ebben a babaruha újrahasznosításban, hogy még varrni se kell hozzá, elég a ragasztó és az olló.

babaruha újrahasznosítás - faliképbabaruha újrahasznosítás - faliképbabaruha újrahasznosítás - falikép

 

 

HAGYJ ÜZENETET

Írd meg a hozzászólásod
Kérjük add meg a neved